Doorgaan naar hoofdcontent

Inspiratie "Fashion Dolls"

Ik kijk kijk wat om mij heen. Op een gegeven moment word mijn blink gevangen door prachtige fashion schetsen. Wauw, ik wou dat ik dat kon! Het waren schetsen die ik zo aan mijn muur zou willen hangen. Zodra ik verder kijk.vangt mijn blik meer mooi dingen. Van t-shirts tot glazen en prachtige tekeningen.Ik bleef lange tijd kijken en op een gegeven moment sprak Raoul Martin mij aan. De ontwerper van al het moois wat daar stond. Ik heb lange tijd met hem staan praten. Achteraf baal ik ervan dat ik geen pen en papier heb gepakt en alles heb opgeschreven, wat had deze man mooie verhalen. Over de reizen die hij gemaakt heeft en de landen waar hij is geweest om inspiratie vandaan te halen. Ik kon echt zien dat hij van zijn werk houd en er echt voor gaat. Iets wat ik echt kan bewonderen aan iemand. 


Raoul Martin studeerde in Maastricht op de Academie voor toegepaste kunsten hij volgde de opleiding modevormgeving.  Na zijn opleiding begon hij een eigen studio waarbij hij ook met glas ging werken. Hij heeft een aantal jaar samengewerkt me een Italiaanse glasblazer genaamd Gerardo Cardinale. Een aantal jaar later is hij glas gaan maken in Tsjechië in het glasatelier van Borek Sipek (Ajeto) daar ontstonden de prachtigste glazen. 
Later begon hij met "Fashion Dolls" Raoul Martin ontwerpt deze Dolls met inspiratie om hem heen. Deze werkt hij uit op zijn i-pad of met vulpen op papier. Elke Fashion Doll komt uit een andere stad in Europa. Er zijn 6 verschillende Fashion Dolls die elk bezig zijn met een baan of studie. Deze Dolls zijn zo populair dat die nu hun eigen lijn hebben gekregen van t-shirts (waar ik al heel wat outfits mee heb bedacht. omdat ze zo uniek zijn) tot tassen en mode accessoires. De tassen die hij ontwerpt zijn uniseks. Wat betekend dat jij of je vriend hem gewoon kunnen gebruiken. ideaal toch? Vaak zijn tassen voornamelijk voor vrouwen. Maar bij deze ontwerpen kan ik echt zien dat je het zowel als man en als vrouw kan dragen. Een echte Eye catcher om je outfit helemaal af te maken!
Hierboven nog een aantal ontwerpen van zijn servies. Met bijbehorende Dolls en steden. Echt uniek, maar wel erg mooi. Ik kan er niks aan doen. Maar ik ben om. De Fashion Dolls en de ontwerpen van Raoul Martin hebben mijn hart gestolen. 

Mochten jullie nieuwsgierig zijn geworden. Neem dan een kijkje op fashiondolls!

Bron foto: 14 

Reacties

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Uit huis gaan, waar moet je beginnen?

Als je uit huis gaat, of als je gaat samenwonen komt er heel veel bij kijken. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal aan denken? In deze rubriek komt dat allemaal aanbod. Stuk voor stuk en vraag voor vraag zodat je alles rustig even na kan lezen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments.

Als alle dromen uit zouden komen..

Ik vraag het mij weleens af. wat zou er gebeuren als iedereen zijn droom uit zou komen? Die kleine danseres die later schittert op het podium. Iedereen die muzikaal is beroemd word en kan leven van zijn/haar muziek. Elke kapster een baan vind en elke juf elke dag weer een klas vol leerlingen heeft.

Naald-draad project "badcape"

Het was tijd voor iets wat ik al een tijd lang wilde maken. Een badcape! Ik heb er al vele voorbij zien komen. Dus deze keer ging ik zelf aan de slag.
Dit was de eerste keer dat mijn biasband in één keer goed ging. Want daar heb ik nog weleens moeite mee, Gelukkig ging het nu vlotter dan andere keren, en ben ik ook tevreden over het resultaat. De print van de stof doe ik de volgende keer wel anders. Nu staat de print opzij als de baby hem om heeft. Maar het staat net wat mooier om de print dan wat schuiner te doen. Dit ga ik de volgende keer zeker doen. 
Willen jullie hier een DIY van zien? Laat hij mij weten. 
Stof : kwantum Paspel: Markt Zwolle Badstof: Markt Apeldoorn