Doorgaan naar hoofdcontent

Alice I uit "Mijn tas"

 photo De tas_zpsy4qjrb1o.jpg

Toen ik net een mijn naaimachine had, grapte k. dat ik wel een mooie tas voor haar mocht maken. Dat zou een hele uitdaging zijn en waar ik normaal opgeef. Nam ik deze uitdaging aan. Een tas met alles erop en eraan. Terwijl ik nog maar net mijn naaimachine had. 

 photo IMG_1908 nieuw_zpsn6muhkmi.jpg

Gelukkig had ik een paar maanden te tijd, want haar verjaardag was pas in juni. Wat betekende dat ik 3 maanden te tijd had. Ik had voor kerst een mooi boek gekregen; Mijn tas - Elisanne & Fynn. Voor vele van jullie een bekend boek. Daar had ik ook mijn eerste tasje uit gemaak, dus het begin was er. 

Toen werd het tijd voor een model te zoeken. Ik wist dat die voornamelijk groot moest zijn, en ik kon niet kiezen uit de modellen in het boek. Ik had de Alice al op het oog, en toen K. op visite kwam toch maar even na gegaan of ze het leuk vond. Gelukkig had ik het goed, en vond ze het een leuke tas en mocht ik mij er helemaal op uit leven. 

 photo IMG_1912_zpssk6kh2q0.jpg

Ik heb bijna alles zelf gedaan. (behalve het laatste stukje paspel vast naaien. Dat ging elke keer mis)  alleen omdat ik graag meerdere vakken wilde in de tas. Werd het iets meer werk. Gelukkig kon ik daarvoor terecht bij mijn tante. Samen hebben we het patroon aangepast zodat die perfect zou zijn. Ze heeft mij gelijk geleerd hoe je dat het beste kan doen. Zodat ik de volgende keer zelf aan de slag kan gaan.

 photo IMG_1920_zpscnh99hj4.jpg

De keren daarop ben ik thuis en bij mijn tante aan de slag gegaan. Wat heeft het mij soms een frustratie gekost...De paspel werkte niet mee. Ik snapte op een gegeven moment niet meer wat ik waar aan moest naaien en ga zo maar door. 

Maar, ik heb niet opgegeven en het is gelukt! De Alice uit "mijn tas" is echt een aanrader! 

De rits kun je het beste nog wel inkorten. Mocht je ermee aan de slag gaan. Bij de Alice I is deze anders te lang. Waardoor je hem niet kan wegwerken. 

Reacties

  1. Hoi Anouschka, Deze Alice is ook mooi geworden! :) Wat fijn dat je zo'n handige tante hebt! Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Uit huis gaan, waar moet je beginnen?

Als je uit huis gaat, of als je gaat samenwonen komt er heel veel bij kijken. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal aan denken? In deze rubriek komt dat allemaal aanbod. Stuk voor stuk en vraag voor vraag zodat je alles rustig even na kan lezen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments.

Als alle dromen uit zouden komen..

Ik vraag het mij weleens af. wat zou er gebeuren als iedereen zijn droom uit zou komen? Die kleine danseres die later schittert op het podium. Iedereen die muzikaal is beroemd word en kan leven van zijn/haar muziek. Elke kapster een baan vind en elke juf elke dag weer een klas vol leerlingen heeft.

Naald-draad project "badcape"

Het was tijd voor iets wat ik al een tijd lang wilde maken. Een badcape! Ik heb er al vele voorbij zien komen. Dus deze keer ging ik zelf aan de slag.
Dit was de eerste keer dat mijn biasband in één keer goed ging. Want daar heb ik nog weleens moeite mee, Gelukkig ging het nu vlotter dan andere keren, en ben ik ook tevreden over het resultaat. De print van de stof doe ik de volgende keer wel anders. Nu staat de print opzij als de baby hem om heeft. Maar het staat net wat mooier om de print dan wat schuiner te doen. Dit ga ik de volgende keer zeker doen. 
Willen jullie hier een DIY van zien? Laat hij mij weten. 
Stof : kwantum Paspel: Markt Zwolle Badstof: Markt Apeldoorn