Doorgaan naar hoofdcontent

Alice I uit "Mijn tas"

 photo De tas_zpsy4qjrb1o.jpg

Toen ik net een mijn naaimachine had, grapte k. dat ik wel een mooie tas voor haar mocht maken. Dat zou een hele uitdaging zijn en waar ik normaal opgeef. Nam ik deze uitdaging aan. Een tas met alles erop en eraan. Terwijl ik nog maar net mijn naaimachine had. 

 photo IMG_1908 nieuw_zpsn6muhkmi.jpg

Gelukkig had ik een paar maanden te tijd, want haar verjaardag was pas in juni. Wat betekende dat ik 3 maanden te tijd had. Ik had voor kerst een mooi boek gekregen; Mijn tas - Elisanne & Fynn. Voor vele van jullie een bekend boek. Daar had ik ook mijn eerste tasje uit gemaak, dus het begin was er. 

Toen werd het tijd voor een model te zoeken. Ik wist dat die voornamelijk groot moest zijn, en ik kon niet kiezen uit de modellen in het boek. Ik had de Alice al op het oog, en toen K. op visite kwam toch maar even na gegaan of ze het leuk vond. Gelukkig had ik het goed, en vond ze het een leuke tas en mocht ik mij er helemaal op uit leven. 

 photo IMG_1912_zpssk6kh2q0.jpg

Ik heb bijna alles zelf gedaan. (behalve het laatste stukje paspel vast naaien. Dat ging elke keer mis)  alleen omdat ik graag meerdere vakken wilde in de tas. Werd het iets meer werk. Gelukkig kon ik daarvoor terecht bij mijn tante. Samen hebben we het patroon aangepast zodat die perfect zou zijn. Ze heeft mij gelijk geleerd hoe je dat het beste kan doen. Zodat ik de volgende keer zelf aan de slag kan gaan.

 photo IMG_1920_zpscnh99hj4.jpg

De keren daarop ben ik thuis en bij mijn tante aan de slag gegaan. Wat heeft het mij soms een frustratie gekost...De paspel werkte niet mee. Ik snapte op een gegeven moment niet meer wat ik waar aan moest naaien en ga zo maar door. 

Maar, ik heb niet opgegeven en het is gelukt! De Alice uit "mijn tas" is echt een aanrader! 

De rits kun je het beste nog wel inkorten. Mocht je ermee aan de slag gaan. Bij de Alice I is deze anders te lang. Waardoor je hem niet kan wegwerken. 

Reacties

  1. Hoi Anouschka, Deze Alice is ook mooi geworden! :) Wat fijn dat je zo'n handige tante hebt! Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Budget, dagje genieten voor bijna niks..

Voor een dagje weg betaal je al gauw redelijk veel geld. Vaak is dat niet echt te doen. Een tijd geleden maakte ik dit nog mee, mijn vriend en ik wilde graag een weekendje weg, onze voorkeur ging uit naar een hotel aan het strand. Poeh, dat was prijzig! En wat ga je dan doen? Kijken waar de beste aanbieding is en daar heen gaan. Dat werd dus Eindhoven, hartstikke leuk!

How to wear.. Vogue t-shirt

Zoals sommige van jullie misschien weten zit er deze maand een gratis t-shirt bij de Vogue. Toen ik het op een blog las, ben ik de volgende dag gelijk naar de winkel gegaan om hem te kopen. Het t-shirt en de Vogue kosten samen 5,95. Net prijsje toch? Zodra ik een nieuw kledingstuk heb haal ik mijn kledingkast overhoop en herondek ik mijn kleding. Aangezien ik even geen gebruik kan maken van de camera en besloot ik met Polyvore aan de slag te gaan, om voor jullie de mooiste combinatie's samen te stellen. (gelukkig heb ik later nog wel een foto kunnen maken van het t-shirt)

DIY kleine kuikentjes

Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?