Doorgaan naar hoofdcontent

Naald-draad project "knuffel slaapzakje"

 photo IMG_2265_zps6t3b3lfs.jpg

Dit slaapzalke wilde ik al lange tijd maken. Maar ik vond het zonde om te maken als ik niet wist voor wie. Maar ik kan er vast wel een keer iemand blij mee maken. Dus hij komt in de doos met naald&draad projecten. Zodat ik iets leuks heb liggen voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag, 

Nodig:
1 meter christa roze (kwantum) 
- Naaigaren
- Kussenvulling
- Bijpassen garen
- Naald
- Naaimachine
- Stofschaar
- Potlood
- Liniaal
- Patroonpapier of bakpapier 

 photo IMG_2258_zpswotpvizo.jpg 

Stappen:
  1. Teken twee rechthoeken op het patroonpapier. Een rechthoek van 33 x 25 cm (2 keer knippen) en een vierkant van 45 x 25 cm ( 2 keer knippen)
  2. De naadwaarde zit er al bij in. Teken allebei de rechthoeken twee maal over op de stof.
  3. Pak de twee kleine rechthoeken en speld deze met de goede kanten op elkaar. Naai deze helemaal rond, en laat ongeveer 5 cm open om het dekentje te keren.
  4. Pak de twee grote rechthoeken. Deze mogen met de goede kanten op elkaar met het dekentje er tussen. Dus onderaan de grote rechthoek met de goede kant naar je toe. Daarop het dekentje. Zorg dat deze goed aansluit aan de onderkant. En dan het andere grote vierkant met de goede kan naar beneden. Speld deze vast en naai deze rond. Laat rechtsboven (de kant waar het dekentje niet is genaait) een gat van 5 cm open om te keren.
  5. Nadat je dit hebt vast genaait kan je het geheel even strijken. Zo komen de naden goed te liggen en word het mooier als je straks de hechtsteek gaat gebruiken.
  6. Naai nu een lijn net boven het dekentje van links naar rechts. Dit word straks het kussentje.
  7. Zodra je dit hebt gedaan kan je de kussen gaan vullen met kussenvulling. De truc is als je denkt dat je er genoeg in hebt gedaan, er nog meer in te doen. Zo krijgt het kussentje genoeg volume.
  8. Als dit gelukt, is zie je dat het slaapzakje bijna helemaal klaar is, Naai het gat aan de zijkant van het kussen dicht. En de knuffels zijn klaar om er een lekker dutje in te doen. 

knuffel: prive bezit 
Vulling: Hema "fiberfill"

 photo IMG_2278_zpsspyc6neg.jpgReacties

Populaire posts van deze blog

Budget, dagje genieten voor bijna niks..

Voor een dagje weg betaal je al gauw redelijk veel geld. Vaak is dat niet echt te doen. Een tijd geleden maakte ik dit nog mee, mijn vriend en ik wilde graag een weekendje weg, onze voorkeur ging uit naar een hotel aan het strand. Poeh, dat was prijzig! En wat ga je dan doen? Kijken waar de beste aanbieding is en daar heen gaan. Dat werd dus Eindhoven, hartstikke leuk!

How to wear.. Vogue t-shirt

Zoals sommige van jullie misschien weten zit er deze maand een gratis t-shirt bij de Vogue. Toen ik het op een blog las, ben ik de volgende dag gelijk naar de winkel gegaan om hem te kopen. Het t-shirt en de Vogue kosten samen 5,95. Net prijsje toch? Zodra ik een nieuw kledingstuk heb haal ik mijn kledingkast overhoop en herondek ik mijn kleding. Aangezien ik even geen gebruik kan maken van de camera en besloot ik met Polyvore aan de slag te gaan, om voor jullie de mooiste combinatie's samen te stellen. (gelukkig heb ik later nog wel een foto kunnen maken van het t-shirt)

DIY kleine kuikentjes

Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?