Doorgaan naar hoofdcontent

Naald-draad project "knuffel slaapzakje"

 photo IMG_2265_zps6t3b3lfs.jpg

Dit slaapzalke wilde ik al lange tijd maken. Maar ik vond het zonde om te maken als ik niet wist voor wie. Maar ik kan er vast wel een keer iemand blij mee maken. Dus hij komt in de doos met naald&draad projecten. Zodat ik iets leuks heb liggen voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag, 

Nodig:
1 meter christa roze (kwantum) 
- Naaigaren
- Kussenvulling
- Bijpassen garen
- Naald
- Naaimachine
- Stofschaar
- Potlood
- Liniaal
- Patroonpapier of bakpapier 

 photo IMG_2258_zpswotpvizo.jpg 

Stappen:
  1. Teken twee rechthoeken op het patroonpapier. Een rechthoek van 33 x 25 cm (2 keer knippen) en een vierkant van 45 x 25 cm ( 2 keer knippen)
  2. De naadwaarde zit er al bij in. Teken allebei de rechthoeken twee maal over op de stof.
  3. Pak de twee kleine rechthoeken en speld deze met de goede kanten op elkaar. Naai deze helemaal rond, en laat ongeveer 5 cm open om het dekentje te keren.
  4. Pak de twee grote rechthoeken. Deze mogen met de goede kanten op elkaar met het dekentje er tussen. Dus onderaan de grote rechthoek met de goede kant naar je toe. Daarop het dekentje. Zorg dat deze goed aansluit aan de onderkant. En dan het andere grote vierkant met de goede kan naar beneden. Speld deze vast en naai deze rond. Laat rechtsboven (de kant waar het dekentje niet is genaait) een gat van 5 cm open om te keren.
  5. Nadat je dit hebt vast genaait kan je het geheel even strijken. Zo komen de naden goed te liggen en word het mooier als je straks de hechtsteek gaat gebruiken.
  6. Naai nu een lijn net boven het dekentje van links naar rechts. Dit word straks het kussentje.
  7. Zodra je dit hebt gedaan kan je de kussen gaan vullen met kussenvulling. De truc is als je denkt dat je er genoeg in hebt gedaan, er nog meer in te doen. Zo krijgt het kussentje genoeg volume.
  8. Als dit gelukt, is zie je dat het slaapzakje bijna helemaal klaar is, Naai het gat aan de zijkant van het kussen dicht. En de knuffels zijn klaar om er een lekker dutje in te doen. 

knuffel: prive bezit 
Vulling: Hema "fiberfill"

 photo IMG_2278_zpsspyc6neg.jpgReacties

Populaire posts van deze blog

Review Loreal Paris Intens roodbruin "Happy New Hair

Een van de dingen op mijn lijstje die ik nog wilde doen was mijn haar rood verven. Maar dan wel met een tint. Daarom teste ik voor jullie Loreal Paris  Preference met extra langhoudende kleur. Maar is deze haarverf fijn? en is de kleur echt wel zo goed als word vertelt? lees dan snel verder.

Uit huis gaan, waar moet je beginnen?

Als je uit huis gaat, of als je gaat samenwonen komt er heel veel bij kijken. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal aan denken? In deze rubriek komt dat allemaal aanbod. Stuk voor stuk en vraag voor vraag zodat je alles rustig even na kan lezen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments.

Naald-draad project "badcape"

Het was tijd voor iets wat ik al een tijd lang wilde maken. Een badcape! Ik heb er al vele voorbij zien komen. Dus deze keer ging ik zelf aan de slag.
Dit was de eerste keer dat mijn biasband in één keer goed ging. Want daar heb ik nog weleens moeite mee, Gelukkig ging het nu vlotter dan andere keren, en ben ik ook tevreden over het resultaat. De print van de stof doe ik de volgende keer wel anders. Nu staat de print opzij als de baby hem om heeft. Maar het staat net wat mooier om de print dan wat schuiner te doen. Dit ga ik de volgende keer zeker doen. 
Willen jullie hier een DIY van zien? Laat hij mij weten. 
Stof : kwantum Paspel: Markt Zwolle Badstof: Markt Apeldoorn