Doorgaan naar hoofdcontent

Naald-draad project "knuffel slaapzakje"

 photo IMG_2265_zps6t3b3lfs.jpg

Dit slaapzalke wilde ik al lange tijd maken. Maar ik vond het zonde om te maken als ik niet wist voor wie. Maar ik kan er vast wel een keer iemand blij mee maken. Dus hij komt in de doos met naald&draad projecten. Zodat ik iets leuks heb liggen voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag, 

Nodig:
1 meter christa roze (kwantum) 
- Naaigaren
- Kussenvulling
- Bijpassen garen
- Naald
- Naaimachine
- Stofschaar
- Potlood
- Liniaal
- Patroonpapier of bakpapier 

 photo IMG_2258_zpswotpvizo.jpg 

Stappen:
  1. Teken twee rechthoeken op het patroonpapier. Een rechthoek van 33 x 25 cm (2 keer knippen) en een vierkant van 45 x 25 cm ( 2 keer knippen)
  2. De naadwaarde zit er al bij in. Teken allebei de rechthoeken twee maal over op de stof.
  3. Pak de twee kleine rechthoeken en speld deze met de goede kanten op elkaar. Naai deze helemaal rond, en laat ongeveer 5 cm open om het dekentje te keren.
  4. Pak de twee grote rechthoeken. Deze mogen met de goede kanten op elkaar met het dekentje er tussen. Dus onderaan de grote rechthoek met de goede kant naar je toe. Daarop het dekentje. Zorg dat deze goed aansluit aan de onderkant. En dan het andere grote vierkant met de goede kan naar beneden. Speld deze vast en naai deze rond. Laat rechtsboven (de kant waar het dekentje niet is genaait) een gat van 5 cm open om te keren.
  5. Nadat je dit hebt vast genaait kan je het geheel even strijken. Zo komen de naden goed te liggen en word het mooier als je straks de hechtsteek gaat gebruiken.
  6. Naai nu een lijn net boven het dekentje van links naar rechts. Dit word straks het kussentje.
  7. Zodra je dit hebt gedaan kan je de kussen gaan vullen met kussenvulling. De truc is als je denkt dat je er genoeg in hebt gedaan, er nog meer in te doen. Zo krijgt het kussentje genoeg volume.
  8. Als dit gelukt, is zie je dat het slaapzakje bijna helemaal klaar is, Naai het gat aan de zijkant van het kussen dicht. En de knuffels zijn klaar om er een lekker dutje in te doen. 

knuffel: prive bezit 
Vulling: Hema "fiberfill"

 photo IMG_2278_zpsspyc6neg.jpgReacties

Populaire posts van deze blog

Hiep hiep hoera, 23 jaar! bloggers in het zonnetje!

Gisteren ben ik 23 jaar geworden. Het was echt een super verjaardag! Eigenlijk had ik dit gister willen posten maar door de drukte heb ik er geen tijd meer voor gehad. Ik moest zelf haasten om een leuke outfit samen te stellen! Maar dat is gelukkig tegen goedgekomen! Om mijn volgers en bezoekers in het zonnetje te zetten heb ik een idee. Want ik vind dat iedereen wel eens in het zonnetje mag staan!

#Outfit

I'm so happy with my new shirt!

Workshop" Wrap your gift" van Pimpelmees & Millendoni

Afgelopen zondag ging ik naar "webshop till you drop" in de fabrique in Utrecht vlak bij station  Maarssen. Dit is een evenement waarbij verschillende webshops hun producten kunnen laten zien. In plaats van het zien op een beeldscherm kon je de producten aanraken, proeven en meer. Ideaal voor een twijfelaar zo als ik. Ook is het een leuke manier om nieuwe webshops te leren kennen. Ook al regende het aan een stuk door, de volkswagenbusjes die je ophaalde bij station Maarssen maakte het helemaal goed.