Doorgaan naar hoofdcontent

Happychallenge week 4; Wat wil jij veranderen?

Waar ik ruimte voor wil maken

creativiteit

Ik hou ervan om creatief bezig te zijn maar ik gun mijzelf er geen tijd voor. Waarom? Ik weet het niet? Ik heb altijd het idee dat ik honderderd anderen dingen beter kan doen, en dat creatief bezig zijn dan 'tijdverspilling' zou zijn. Terwijl het mij wel heel gelukkig maakt. Van schilderen tot decoren van bloggen tot haken. Ja, daar wil ik echt meer mee gaan doen.

Rust

Ik kan niet zo goed mijn rust vinden. Ik werk 6 dagen in de week. Als ik dan een dagje vrij ben word ik onrustig. Ik heb dan het idee dat ik nog van alles moet doen. Terwijl soms alles al is geregeld. Ik loop dan rond van hot naar her. Terwijl ik dan eigelijk met een kopje thee op de bank moet gaan zitten. Gewoon even helemaal niks, en lekker ontspannen. Filmpje aan en lekker genieten. Dat lijkt mij heerlijk!Leuke dingen doen

Dit heeft ook te maken met dat ik niet stil kan zitten ik ben altijd in de weer. Terwijl ik meer leuke/spontane dingen wil doen. Zoals iemand bellen om een kopje the samen te gaan drinken. Met een vriendin ergens lunchen of gewoon gezellig een avondje bijkletsen en film kijken. Omdat ik zoveel werk ben ik 's avond vaak kapot. Maar ik wil iets meer doorzetten. Zodat ik leuke dingen kan gaan doen buiten het werk om.

Wat wil ik opgeven?

Schuldgevoel

Ik krijg snel een schuldgevoel en zeg niet graag; Nee. En als ik het dan al doe, pakt het vaak nog verkeerd uit ook. Waardoor ik mij nog slechter voel. Maar ik wil er toch beter mee omgaan. Beter luisteren naar mijn gevoel en daar wat meer rekening mee houden. Want Nee zeggen is niet altijd verkeerd. Soms kan je er trots op zijn. Voor jezelf opkomen is belangrijk en je eigen keuzes maken ook. Ik wil graag dat als ik ergens niet achter sta, en voor mijzelf kies dat ik dat kan doen, zonder met een schuldgevoel achter te blijven.

Opgeven

Als iets niet lukt, zet ik niet vaak door. Gek eigelijk, vroeger deed ik dit namelijk wel. Maar tegenwoordig minder. Als het 3 keer niet lukt, dan probeer ik het niet nog een vierde keer. Terwijl als ik doorzet het misschien wel zou lukken. Dit kan om kleine dingen gaan zoals koken, beslissingen maken of iets nieuws proberen. Echt een puntje om aan te werken.

Onzekerheid

Ik kan ergens lang mee blijven zitten, terwijl dat soms niet eens nodig is. Het kan makkelijk op de stapel met "onzin" kan ik er iets aan veranderen? kan ik er wat mee? Als ik hier nee op kan antwoorden waarom zou ik mij er dan druk om maken? Dat is tijdverspillng want ik kan er verder toch niks mee. Dit is denk ik wel een van de belangrijkste punten waar ik aan wil werken. Gewoon wat vaker "schijt" hebben aan iets en het gewoon maar laten gaan. Want als het mij verdriet doet. word ik er dan echt een beter mens van als ik mij er druk om maak?

Liefs Anouschka

bron foto's weheartit

Reacties

 1. Leuke invulling van de opdracht! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dingen waar je meer ruimte voor wilt maken! Ik ben nu bezig met de vierde opdracht en ik vind hem toch best lastig. Maar je hebt het goed gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan! Iets om over na te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes! Sommige dingen moet je gewoon DOEN ;) Niks van anderen aantrekken gewoon doen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Review Loreal Paris Intens roodbruin "Happy New Hair

Een van de dingen op mijn lijstje die ik nog wilde doen was mijn haar rood verven. Maar dan wel met een tint. Daarom teste ik voor jullie Loreal Paris  Preference met extra langhoudende kleur. Maar is deze haarverf fijn? en is de kleur echt wel zo goed als word vertelt? lees dan snel verder.

Uit huis gaan, waar moet je beginnen?

Als je uit huis gaat, of als je gaat samenwonen komt er heel veel bij kijken. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal aan denken? In deze rubriek komt dat allemaal aanbod. Stuk voor stuk en vraag voor vraag zodat je alles rustig even na kan lezen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments.

Naald-draad project "badcape"

Het was tijd voor iets wat ik al een tijd lang wilde maken. Een badcape! Ik heb er al vele voorbij zien komen. Dus deze keer ging ik zelf aan de slag.
Dit was de eerste keer dat mijn biasband in één keer goed ging. Want daar heb ik nog weleens moeite mee, Gelukkig ging het nu vlotter dan andere keren, en ben ik ook tevreden over het resultaat. De print van de stof doe ik de volgende keer wel anders. Nu staat de print opzij als de baby hem om heeft. Maar het staat net wat mooier om de print dan wat schuiner te doen. Dit ga ik de volgende keer zeker doen. 
Willen jullie hier een DIY van zien? Laat hij mij weten. 
Stof : kwantum Paspel: Markt Zwolle Badstof: Markt Apeldoorn