Doorgaan naar hoofdcontent

Happychallenge week 4; Wat wil jij veranderen?

Waar ik ruimte voor wil maken

creativiteit

Ik hou ervan om creatief bezig te zijn maar ik gun mijzelf er geen tijd voor. Waarom? Ik weet het niet? Ik heb altijd het idee dat ik honderderd anderen dingen beter kan doen, en dat creatief bezig zijn dan 'tijdverspilling' zou zijn. Terwijl het mij wel heel gelukkig maakt. Van schilderen tot decoren van bloggen tot haken. Ja, daar wil ik echt meer mee gaan doen.

Rust

Ik kan niet zo goed mijn rust vinden. Ik werk 6 dagen in de week. Als ik dan een dagje vrij ben word ik onrustig. Ik heb dan het idee dat ik nog van alles moet doen. Terwijl soms alles al is geregeld. Ik loop dan rond van hot naar her. Terwijl ik dan eigelijk met een kopje thee op de bank moet gaan zitten. Gewoon even helemaal niks, en lekker ontspannen. Filmpje aan en lekker genieten. Dat lijkt mij heerlijk!Leuke dingen doen

Dit heeft ook te maken met dat ik niet stil kan zitten ik ben altijd in de weer. Terwijl ik meer leuke/spontane dingen wil doen. Zoals iemand bellen om een kopje the samen te gaan drinken. Met een vriendin ergens lunchen of gewoon gezellig een avondje bijkletsen en film kijken. Omdat ik zoveel werk ben ik 's avond vaak kapot. Maar ik wil iets meer doorzetten. Zodat ik leuke dingen kan gaan doen buiten het werk om.

Wat wil ik opgeven?

Schuldgevoel

Ik krijg snel een schuldgevoel en zeg niet graag; Nee. En als ik het dan al doe, pakt het vaak nog verkeerd uit ook. Waardoor ik mij nog slechter voel. Maar ik wil er toch beter mee omgaan. Beter luisteren naar mijn gevoel en daar wat meer rekening mee houden. Want Nee zeggen is niet altijd verkeerd. Soms kan je er trots op zijn. Voor jezelf opkomen is belangrijk en je eigen keuzes maken ook. Ik wil graag dat als ik ergens niet achter sta, en voor mijzelf kies dat ik dat kan doen, zonder met een schuldgevoel achter te blijven.

Opgeven

Als iets niet lukt, zet ik niet vaak door. Gek eigelijk, vroeger deed ik dit namelijk wel. Maar tegenwoordig minder. Als het 3 keer niet lukt, dan probeer ik het niet nog een vierde keer. Terwijl als ik doorzet het misschien wel zou lukken. Dit kan om kleine dingen gaan zoals koken, beslissingen maken of iets nieuws proberen. Echt een puntje om aan te werken.

Onzekerheid

Ik kan ergens lang mee blijven zitten, terwijl dat soms niet eens nodig is. Het kan makkelijk op de stapel met "onzin" kan ik er iets aan veranderen? kan ik er wat mee? Als ik hier nee op kan antwoorden waarom zou ik mij er dan druk om maken? Dat is tijdverspillng want ik kan er verder toch niks mee. Dit is denk ik wel een van de belangrijkste punten waar ik aan wil werken. Gewoon wat vaker "schijt" hebben aan iets en het gewoon maar laten gaan. Want als het mij verdriet doet. word ik er dan echt een beter mens van als ik mij er druk om maak?

Liefs Anouschka

bron foto's weheartit

Reacties

 1. Leuke invulling van de opdracht! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dingen waar je meer ruimte voor wilt maken! Ik ben nu bezig met de vierde opdracht en ik vind hem toch best lastig. Maar je hebt het goed gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan! Iets om over na te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes! Sommige dingen moet je gewoon DOEN ;) Niks van anderen aantrekken gewoon doen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire berichten van deze blog

Girlsnight in Antwerpen

Als jullie dit lezen ben ik al onderweg naar Antwerpen. Ik ga naar mijn beste vriendin, die daar al 9 maanden woont. Gelukkig heb ik haar tussendoor af en toe nog gesproken. Maar uren bijkletsen is het leukste zonder op de tijd te hoeven letten. Maar natuurlijk gaan we dat niet alleen doen. Want als wij samen wat leuks gaan doen, komt daar van alles bij kijken. Ben jij benieuwd wat? lees dan maar mee..

How to wear.. Vogue t-shirt

Zoals sommige van jullie misschien weten zit er deze maand een gratis t-shirt bij de Vogue. Toen ik het op een blog las, ben ik de volgende dag gelijk naar de winkel gegaan om hem te kopen. Het t-shirt en de Vogue kosten samen 5,95. Net prijsje toch? Zodra ik een nieuw kledingstuk heb haal ik mijn kledingkast overhoop en herondek ik mijn kleding. Aangezien ik even geen gebruik kan maken van de camera en besloot ik met Polyvore aan de slag te gaan, om voor jullie de mooiste combinatie's samen te stellen. (gelukkig heb ik later nog wel een foto kunnen maken van het t-shirt)

DIY kleine kuikentjes

Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?