Doorgaan naar hoofdcontent

Uit huis gaan, waar moet je beginnen?


Als je uit huis gaat, of als je gaat samenwonen komt er heel veel bij kijken. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal aan denken? In deze rubriek komt dat allemaal aanbod. Stuk voor stuk en vraag voor vraag zodat je alles rustig even na kan lezen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments.

De eerste stap die je het beste kan zetten, is je inschrijven bij een woningbouw vereniging. Dit kan in elke plaats en het is slim om daar al vroeg bij te zijn. Doe dit bijvoorbeeld zodra je 18 bent. Ook al heb je nog niet besloten om uit huis te gaan of samen te gaan wonen, is dit toch handig om te doen. Sommige huizen/appartementen waar je namelijk op reageert gaan op meettijd(later hier meer over) Dus hoe meer jaren je staat ingeschreven, hoe hoger je komt te staan voor een huis.


Zelf heb ik mij pas laat ingeschreven, ik geloof rond mijn twintigste. Daar heb ik best spijt van gehad want ik heb veel leuke appartementen voorbij zien komen  Maar doordat ik nog niet zolang ingeschreven stond had ik daar niet veel aan. Zodra ik reageerde stond ik al gauw veertigste voor een woning. Dat  ging hem niet worden. 

Hieronder een overzichtje van de verschillende woningbouwvereningingen;

Amsterdam- rochdale
Gelderland - vivare
Utrecht- mitros
Groningen-lefier

Ik heb een paar provincies gekozen die het meeste voorkomen, zit jouw provincie er niet bij? Laat het weten en dan zal ik de lijst aanvullen.

Liefs,
Anouschka

Bron foto's : weheartit


Reacties

  1. Mijn moeder was heel slim en schreef mij in (toen ik 18 was) bij Woningnet, daar staan wel vaak huizen op maar helaas zit er voor mij geen mogelijkheid in dat ik in een leuk huisje kom, gelukkig is mijn vriend wat ouder dus hij heeft meer kans :D
    x

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire berichten van deze blog

Girlsnight in Antwerpen

Als jullie dit lezen ben ik al onderweg naar Antwerpen. Ik ga naar mijn beste vriendin, die daar al 9 maanden woont. Gelukkig heb ik haar tussendoor af en toe nog gesproken. Maar uren bijkletsen is het leukste zonder op de tijd te hoeven letten. Maar natuurlijk gaan we dat niet alleen doen. Want als wij samen wat leuks gaan doen, komt daar van alles bij kijken. Ben jij benieuwd wat? lees dan maar mee..

How to wear.. Vogue t-shirt

Zoals sommige van jullie misschien weten zit er deze maand een gratis t-shirt bij de Vogue. Toen ik het op een blog las, ben ik de volgende dag gelijk naar de winkel gegaan om hem te kopen. Het t-shirt en de Vogue kosten samen 5,95. Net prijsje toch? Zodra ik een nieuw kledingstuk heb haal ik mijn kledingkast overhoop en herondek ik mijn kleding. Aangezien ik even geen gebruik kan maken van de camera en besloot ik met Polyvore aan de slag te gaan, om voor jullie de mooiste combinatie's samen te stellen. (gelukkig heb ik later nog wel een foto kunnen maken van het t-shirt)

DIY kleine kuikentjes

Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?