Doorgaan naar hoofdcontent

Uit huis gaan, waar moet je beginnen?


Als je uit huis gaat, of als je gaat samenwonen komt er heel veel bij kijken. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal aan denken? In deze rubriek komt dat allemaal aanbod. Stuk voor stuk en vraag voor vraag zodat je alles rustig even na kan lezen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments.

De eerste stap die je het beste kan zetten, is je inschrijven bij een woningbouw vereniging. Dit kan in elke plaats en het is slim om daar al vroeg bij te zijn. Doe dit bijvoorbeeld zodra je 18 bent. Ook al heb je nog niet besloten om uit huis te gaan of samen te gaan wonen, is dit toch handig om te doen. Sommige huizen/appartementen waar je namelijk op reageert gaan op meettijd(later hier meer over) Dus hoe meer jaren je staat ingeschreven, hoe hoger je komt te staan voor een huis.


Zelf heb ik mij pas laat ingeschreven, ik geloof rond mijn twintigste. Daar heb ik best spijt van gehad want ik heb veel leuke appartementen voorbij zien komen  Maar doordat ik nog niet zolang ingeschreven stond had ik daar niet veel aan. Zodra ik reageerde stond ik al gauw veertigste voor een woning. Dat  ging hem niet worden. 

Hieronder een overzichtje van de verschillende woningbouwvereningingen;

Amsterdam- rochdale
Gelderland - vivare
Utrecht- mitros
Groningen-lefier

Ik heb een paar provincies gekozen die het meeste voorkomen, zit jouw provincie er niet bij? Laat het weten en dan zal ik de lijst aanvullen.

Liefs,
Anouschka

Bron foto's : weheartit


Reacties

  1. Mijn moeder was heel slim en schreef mij in (toen ik 18 was) bij Woningnet, daar staan wel vaak huizen op maar helaas zit er voor mij geen mogelijkheid in dat ik in een leuk huisje kom, gelukkig is mijn vriend wat ouder dus hij heeft meer kans :D
    x

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Review Loreal Paris Intens roodbruin "Happy New Hair

Een van de dingen op mijn lijstje die ik nog wilde doen was mijn haar rood verven. Maar dan wel met een tint. Daarom teste ik voor jullie Loreal Paris  Preference met extra langhoudende kleur. Maar is deze haarverf fijn? en is de kleur echt wel zo goed als word vertelt? lees dan snel verder.

Naald-draad project "badcape"

Het was tijd voor iets wat ik al een tijd lang wilde maken. Een badcape! Ik heb er al vele voorbij zien komen. Dus deze keer ging ik zelf aan de slag.
Dit was de eerste keer dat mijn biasband in één keer goed ging. Want daar heb ik nog weleens moeite mee, Gelukkig ging het nu vlotter dan andere keren, en ben ik ook tevreden over het resultaat. De print van de stof doe ik de volgende keer wel anders. Nu staat de print opzij als de baby hem om heeft. Maar het staat net wat mooier om de print dan wat schuiner te doen. Dit ga ik de volgende keer zeker doen. 
Willen jullie hier een DIY van zien? Laat hij mij weten. 
Stof : kwantum Paspel: Markt Zwolle Badstof: Markt Apeldoorn