Doorgaan naar hoofdcontent

Kletspraatje December


Soms is het heerlijk om een eind weg te lullen, en daar ben ik goed in. Als ik met vriendinnen afspreek vertel ik nog honderduit als de treindeur al open gaat en ze uit willen stappen. Oke, ik kan ook stiller zijn en mijn mond houden. Maar als ik enthousiast ben. Dan deel ik dat graag...

Afgelopen week heb ik weer heel wat kaartjes verstuurd met postcrossing, ook eindelijk mijn eerste kaartje naar China. Wat minder was, is dat diegene niks op zijn/haar profiel had staan. Maar goed, niks aan te doen. Ik heb een gokje gewaagd en hem/haar jong/oud een kaart gestuurd van een echte hollandese koe. Leuk toch? is een keer wat anders dan al die klompen.

Foto van Instagram @anouschattack

Vonden mijn ouders en zus en mijn schoonouders iets in hun schoen. Sinterklaas was langs geweest. Wat geweldig om die gezichten te zien! Ze waren blij met de cadeau's en nu we het toch over sinterklaas hebben. Ik heb zwarte piet geholpen door kinderen blij te maken met een speurtocht en pepernoten. Wat gaan die dingen hard! Super leuk om te doen, maar de spierpijn die ik de volgende dag had was minder. Maar dat krijg je ervan als je rennende en springend door het winkelcentrum gaat, het is dan wel weer goed voor de lijn. Al vraag ik mij af of het aantal kilo's er niet weer is bij gekomen met al die pepernoten van de afgelopen weken. Ik kan er niks aan doen! Ze zijn verslavend en ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom wil ik ook de Hema bedanken. Mij verslaving van chocolade pepernoten is groot. Maar zodra het bijna Sinterklaas is, zijn die dingen nergens te vinden. En ik maar zoeken. Tot ik van de week langs de Hema liep. Ik was al onderweg naar het station en voordat je het station in loopt kom je langs de Hema, en wat lag daar? Chocoladepepernoten! En dan was het ook nog eens 4 halen en 3 betalen. Ja, ik heb ingeslagen! Zo kom ik de winter wel door.


Het gezonde eten gaat goed. Klinkt dat geloofwaardig met de tekst die hierboven staat? Nou ja, ik hoop het! Ik eet steeds bewuster. Dus inplaats van dat ik mij vol eet met chips neem ik een appel manderijn salade! Jammie! en yogurt gaat er ook goed in. Alleen het avondeten is wat lastiger, maar gelukkig ben ik gek op groente dus daar shep ik steeds meer van op. Maar zodra er lasagna of spagetti op de tafel staat, tja dan ga ik de mist in. Maar voor de rest, nog even volhouden.

Ga ik beginnen aan een gluten dieet, en daar heb ik eigenlijk geen zin in. Maar na al die buikpijn ga ik het toch proberen. Het schijn dat ik pds heb. Al heb ik de symptonen niet en als ik doe wat de pijn zou kunnen verminderen van pds werkt het niet. Maar toch heb ik het?! Beetje apart toch? Dus dan maar zelf even opzoek gaan. Ik heb al heel wat allergieien qua eten, dus dit kan er ook nog bij. Gisteren ben ik begonnen met het eten van glutenvrij brood. Dat smaakt naar spons. Je weet wel, waar je je auto mee wast. Niet dat ik dat ooit heb gegeten maar. Zodra je dat brood ondooit krijg je een aparte substantie. En ik vond het niet zo lekker, zelfs niet met mijn favorieten duo penotti. Maar ik denk dat het een kwestie van wennen is. Dat hoop ik teminste. Iemand ervaring?

Liefs Anouschka 

Reacties

 1. Ik heb er geen ervaring mee, maar 't klinkt echt vies.. Heel veel succes ermee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post :) Dat brood klinkt vies! Kan je dat niet vervangen door een ander ontbijt? :P Ik moet zelf ook goed opletten met wat ik eet, en merk dat vooral veel groente en fruit eten, ongezouten noten en vooral weinig zout, ui en suiker goed helpen tegen pds.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet ik inderdaad een ander ontbijt verzinnen en ook volhouden ;) Want dat brood is niks.
   Ik ga maar eens wat dingen proberen. Ik wist niet dat ui ook goed tegen pds helpt :) Dankje voor de tips!
   Liefs

   Verwijderen
 3. Helaas is pds een verzamelnaam voor allerlei vage darmklachten, en is het dus bij iedereen anders.. Hopelijk helpt dit gluten dieet voor je, het lijkt me alleen niet echt lekker. :P

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Uit huis gaan, waar moet je beginnen?

Als je uit huis gaat, of als je gaat samenwonen komt er heel veel bij kijken. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal aan denken? In deze rubriek komt dat allemaal aanbod. Stuk voor stuk en vraag voor vraag zodat je alles rustig even na kan lezen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments.

Als alle dromen uit zouden komen..

Ik vraag het mij weleens af. wat zou er gebeuren als iedereen zijn droom uit zou komen? Die kleine danseres die later schittert op het podium. Iedereen die muzikaal is beroemd word en kan leven van zijn/haar muziek. Elke kapster een baan vind en elke juf elke dag weer een klas vol leerlingen heeft.

Naald-draad project "badcape"

Het was tijd voor iets wat ik al een tijd lang wilde maken. Een badcape! Ik heb er al vele voorbij zien komen. Dus deze keer ging ik zelf aan de slag.
Dit was de eerste keer dat mijn biasband in één keer goed ging. Want daar heb ik nog weleens moeite mee, Gelukkig ging het nu vlotter dan andere keren, en ben ik ook tevreden over het resultaat. De print van de stof doe ik de volgende keer wel anders. Nu staat de print opzij als de baby hem om heeft. Maar het staat net wat mooier om de print dan wat schuiner te doen. Dit ga ik de volgende keer zeker doen. 
Willen jullie hier een DIY van zien? Laat hij mij weten. 
Stof : kwantum Paspel: Markt Zwolle Badstof: Markt Apeldoorn