Doorgaan naar hoofdcontent

Have to read it..Wilde haren van Gerrie smit

Ik lees minder dan ik zou willen. Vroeger verslond ik elk boek wat mij aansprak. Zo was ik het ook niet eens met het limiet bij de bibliotheek. Ik mocht maar 7 boeken lenen, veel te weinig! Want voor ik het wist had ik ze allemaal uit. Nu gaat het wat anders en heb ik meer boeken dan tijd. Maar zo nu en dan maak ik er tijd vrij voor, dat zou ik vaker moeten doen!


Dit boek kreeg ik voor Sinterklaas, en ik heb hem in een ruk uitgelezen. Elke keer wilde ik weer weten hoe het verhaal verder ging. Dus in plaats van de gaan computeren smsen en niks doen zat ik heerlijk op de bank met dit boek.Eergisteren had ik hem al uit. En ik wilde dit boek graag met jullie delen.


Joke en Suuz groeien samen op in de pittoreske maar verstikkende omgeving van een klein Noord/Hollands dorp. Wanneer Suuz een carierre kans krijgt in de grote stad, blijft Joke alleen achter bij haar bemoeizuchtige ouders. Hun vriendschap komt langzaam in het teken van onbegrip en afgunst te staan. Terwijl Suuz volledig in beslag wordt genomen door haar veeleisende baan, zoekt Joke haar toevlucht bij foute vrienden en drugs. Als hun vriendschap verwatert, verliezen beide vrouwen grip op hun leven. 

Een hele tijd terug las ik al een boek van Gerrie Smit wat mij zeer aansprak, de manier van schrijven leest fijn en houd  het spannend. Ook dit boek is zeker een aanrader.


Het boek is leuk verdeeld elke keer krijg je een deel van Joke´s kant te lezen en een deel van de kant van Suuz. Daardoor zie je hoe er miscommunicaties kunnen ontstaan als je zover uit elkaar zit, terwijl je elkaar wel nodig hebt. Doordat het boek terug gaat in de tijd (10 jaar) en terug gaat in de tijd (10 jaar) kom je stukje bij beetje te weten wat de vrouwen hebben meegemaakt en waar ze nog mee zitten. Normaal hou ik er niet van als boeken op deze manier geschreven zijn. Maar bij dit boek wel, doordat je elke keer een beetje meer komt te weten begrijp je steeds meer het waarom van de meiden. Zoals Suuz die naar de stad verhuist omdat ze het in het dorp helemaal gehad heeft, pas later in het boek kom je erachter waarom ze het gehad heeft in de stad en kan je het beter begrijpen. Net als de verhaallijn van Joke, die eindelijk volwassen wil worden, maar wat vreselijk uit de hand loopt. Het mooiste van het boek is dat het heel realistisch is geschreven, ook het eind heeft een aparte wending. Want zijn de vrienden waar ze mee om gaat echt wel zo fout?

Dit is een boek wat ik zeker nog vaker ga lezen, een absolute 8.
kende jullie dit boek al?

Liefs Anouschka 

Reacties

  1. Hij lijkt me leuk! Ik lees ook veel minder dan ik zou willen. Ik heb namelijk 's avonds altijd m'n mobiel mee naar boven en kan me dus niet concentreren op een boek zonder mijn mobiel de hele tijd erbij te pakken. Maar op een één of andere manier kan ik ook niet zonder die mobiel. Hmm, verslaafd dus. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een leuk boek! Ik lees de laatste tijd echt helemaal geen boeken meer..

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Budget, dagje genieten voor bijna niks..

Voor een dagje weg betaal je al gauw redelijk veel geld. Vaak is dat niet echt te doen. Een tijd geleden maakte ik dit nog mee, mijn vriend en ik wilde graag een weekendje weg, onze voorkeur ging uit naar een hotel aan het strand. Poeh, dat was prijzig! En wat ga je dan doen? Kijken waar de beste aanbieding is en daar heen gaan. Dat werd dus Eindhoven, hartstikke leuk!

How to wear.. Vogue t-shirt

Zoals sommige van jullie misschien weten zit er deze maand een gratis t-shirt bij de Vogue. Toen ik het op een blog las, ben ik de volgende dag gelijk naar de winkel gegaan om hem te kopen. Het t-shirt en de Vogue kosten samen 5,95. Net prijsje toch? Zodra ik een nieuw kledingstuk heb haal ik mijn kledingkast overhoop en herondek ik mijn kleding. Aangezien ik even geen gebruik kan maken van de camera en besloot ik met Polyvore aan de slag te gaan, om voor jullie de mooiste combinatie's samen te stellen. (gelukkig heb ik later nog wel een foto kunnen maken van het t-shirt)

DIY kleine kuikentjes

Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?