Doorgaan naar hoofdcontent

Appeltaart eten via een beeldscherm


Social media is niet meer weg te denken tegewoordig. In de tijd dat ik mijn eerste mobiel kreeg zat ik in de eerste van de middelbare school. bijna niemand had nog een mobiel, dus was mijn nokia 3310 helemaal hip! In de tweede van de middelbare school kwamen er mobieltjes met kleurenscherm. Al waren het maar een paar pixels, en kon je amper zien wie die vlek op de foto was, een mobiel met kleurenscherm was wauwie!


Maar tegenwoordig? ik erger mij steeds meer aan het 24/7 bereikbaar zijn. Gelukkig heb ik geen internet op mijn mobiel waardoor ik er niet vast aan zit gegroeit als er dan een keer wifi in de buurt is check ik gauw even mijn mail en andere dingen en stop ik hem weer weg. Dit duurt hooguit een paar minuten.


Zo heb ik aantal situaties gehad waarbij ik mij af vroeg of er nog wel mensen zijn die normaal met elkaar praten ipv een scherm, begrijp mij niet verkeerd ik doe ook aan facebook en smsen .Maar de hele dag door?Dat hoeft van mij niet.....maar ik dwaal af!

Toen ik nog in een horeca zaakje werkte kwamn er 3  meiden aan tafel zitten. bepakt en bezakt met bergen aankopen. Alle drie met een mobieltje in hun hand. toen ik de bestelling wilde opnemen werd ik niet eens aangekeken. "wat mag ik voor u inschrenken?" Thee, werd er drie keer gemompelt. Vervolgens besloot 1 van de dames dat ze er ook wel apeltaart bij wilde. Weer werd er twee keer 'doe mij ook maar gemompelt' Toen ik later de tijd serveerde aten ze het hap,slik weg! Met hun ogen op het scherm gericht. O, jeej daar brand een lampje! Weer werd de mobiel erbij gepakt. De andere keken omzich heen en pakte gauw hun mobiel erbij. Toen ik met ze afrekende, gingen ze bepakt en bezakt verder. En hoorde ik ze nog net zeggen "wel gezellig samen even zitten en bijkletsen, nu kunnen we weer gaan shoppen" Bijgekletst? Ik heb ze maar een enkele keer horen mompele. Toch gek eigelijk?!


Zo ben ik ook iemand die nog steeds geen whats app heeft. Al mijn vriendinnen wel maar ik weiger (verlopig nog) om whats app te nemen. Het is voor mij niet handig om whats app te hebben want zodra ik wifi aanzet komt alles binnen en dan word ik gek. Maar het tweede wat ik niet fijn vind. Je kan zien wanneer iemand je app heeft geopen en gelezen. Dan staan er toch twee v'tjes in beeld? Wat heb ik daar al boze verhalen over gehoord? Tuurlijk is het niet fijn als iemand je negeert, maar binnen een paar seconden reageren? Dat kan niet altijd. Misschien is diegene aan het werk en leest even stieken je whats app berichtje. Tja, dan kan je niet gauw terug smsen. 

Ik verlang weer naar de minder mobiele tijd. of hoe noem je dat? Waarbij je smsjes stuurt naar elkaar om af te spreken en dan ook echt bijkletst, niet via een scherm. Want is het wel sociaal om met iemand bij te kletsen zonder dat je diegene echt hoor? Ik heb dat meteen door en ik word er niet vrolijk van. Probeer het eens als je een dagje weg gaat. check gauw even je sociaal media en ga daarna uren shoppen met een vriendin. Een taartje eten zonder scherm er tussen of luister eens echt naar elkaar. Zo merk je dat "zonder mobiel zitten" niet eens zo erg is. 

Wat vinden jullie ervan dat er steeds meer via "de mobiel" geleefd word? 

Liefs Anouschka Reacties

 1. Ik snap het wel! Een smartphone is nu heel belangrijk in het leven van veeel mensen. Er kan gewoon niet meer zonder! Ook wel logisch, want sommige apps maken dingen makkelijker of zijn gewoon leuk. Er is zoveel op zo'n ding te zien! Maar soms is het wel te erg ja, zoals met die drie meisjes, dat soort dingen komen vaak voor.
  Leuk artikel! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, Zoals de apps van de bank enz. Heb je helemaal gelijk in :) Even nog wat geld overmaken en hoppa er is weer geld op de rekening haha. Heel erg bedankt voor je reactie. Liefs <3

   Verwijderen
 2. Groen vinkje - één = bericht heeft onze server bereikt/ twee = bericht heeft het apparaat van je vriend bereikt.

  2 vinkjes betekend dus niet dat de ontvanger het bericht gezien heeft ;-) alleen kun je wel zien wanneer iemand voor het laatst 'online' geweest is.

  Maar ik snap wat je bedoeld. Gisteren zo'n situatie meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire berichten van deze blog

Girlsnight in Antwerpen

Als jullie dit lezen ben ik al onderweg naar Antwerpen. Ik ga naar mijn beste vriendin, die daar al 9 maanden woont. Gelukkig heb ik haar tussendoor af en toe nog gesproken. Maar uren bijkletsen is het leukste zonder op de tijd te hoeven letten. Maar natuurlijk gaan we dat niet alleen doen. Want als wij samen wat leuks gaan doen, komt daar van alles bij kijken. Ben jij benieuwd wat? lees dan maar mee..

How to wear.. Vogue t-shirt

Zoals sommige van jullie misschien weten zit er deze maand een gratis t-shirt bij de Vogue. Toen ik het op een blog las, ben ik de volgende dag gelijk naar de winkel gegaan om hem te kopen. Het t-shirt en de Vogue kosten samen 5,95. Net prijsje toch? Zodra ik een nieuw kledingstuk heb haal ik mijn kledingkast overhoop en herondek ik mijn kleding. Aangezien ik even geen gebruik kan maken van de camera en besloot ik met Polyvore aan de slag te gaan, om voor jullie de mooiste combinatie's samen te stellen. (gelukkig heb ik later nog wel een foto kunnen maken van het t-shirt)

DIY kleine kuikentjes

Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?