Doorgaan naar hoofdcontent

DIY kleine kuikentjes


Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?
Ik kwam maar niet op een idee. Tot ik hulp ging vragen,  Lisanne kwam met het idee om kuikens te maken van een washand. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klonk echt super leuk.
 
Toen ik later bij een collega het lokaal binnen liep zag ik de washand kuikentjes staan. Ik vond ze zo lief! Dit wilde ik op de BSO doen! Zo gezegd zo gedaan, maar eerst even een voorbeeld maken. Want ik hou er ook van om te freubelen.


Benodigdheden:
 
washand (action)
wiebeloogjes (action of hobby winkel)
foam/rubber of vilt (Action)
wol (Action)
Wattenbolletjes (Kruitvat)
Hooi (dierenwinkel)
lijm
chocolade eieren


Als eerste heb je een washand, wol en watjes nodig. De watjes staan helaas niet op de foto. In de bovenste twee hoeken (links en rechts) Plaats je twee watjes. Deze bind je af met een stuk wol zodat er "hoofdjes" ontstaan.

 
Als je de wol hebt vastgemaakt krijg je twee hoofdjes zoals de foto hierboven. Nu komt het "lastige" gedeelte. Onderaan de washand zit een sierrand. Het gedeelte wat eronder zit vouw je naar binnen. Je krijgt daardoor een soort rand. Vervolgens druk je de hoofdjes naar beneden zodat de hoofdjes tussen de rand komen zoals op de foto hieronder.

 
Daarna is het tijd om te versieren. Geef de kuikentjes leuke wiebeloogjes dit kunnen gewone zijn maar ook bijvoorbeeld gekleurde ogen met wimpers om ze net wat extra te geven. Uit foam heb ik een ruit/wybertje geknipt. Deze vouw je dubbel en plak je op de washand. Door de snavel even tegen de washand aan houden hecht die zich vast. Ziet er al schattig uit toch??
 
Tip: de leerlingen lieten hun fantasie helemaal gaan met de kuikentjes. Zo waren er Maxima en Willem Alexander kuikentjes. Die hadden een mooie kroon van foam. Maar wat dacht je van een leuke strik op het hoofdje of leuke roosjes in het hooi Je kan eindeloos combineren!

 
Om het geheel af te maken kan je het aankleden met hooi en paaseieren! Zo krijg je een echt paas gevoel. Leuk voor bij je paastak of op tafel om de boel op te leuken.
 
Vieren jullie Pasen?

Liefs Anouschka 

Reacties

Een reactie plaatsen

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire berichten van deze blog

Girlsnight in Antwerpen

Als jullie dit lezen ben ik al onderweg naar Antwerpen. Ik ga naar mijn beste vriendin, die daar al 9 maanden woont. Gelukkig heb ik haar tussendoor af en toe nog gesproken. Maar uren bijkletsen is het leukste zonder op de tijd te hoeven letten. Maar natuurlijk gaan we dat niet alleen doen. Want als wij samen wat leuks gaan doen, komt daar van alles bij kijken. Ben jij benieuwd wat? lees dan maar mee..

How to wear.. Vogue t-shirt

Zoals sommige van jullie misschien weten zit er deze maand een gratis t-shirt bij de Vogue. Toen ik het op een blog las, ben ik de volgende dag gelijk naar de winkel gegaan om hem te kopen. Het t-shirt en de Vogue kosten samen 5,95. Net prijsje toch? Zodra ik een nieuw kledingstuk heb haal ik mijn kledingkast overhoop en herondek ik mijn kleding. Aangezien ik even geen gebruik kan maken van de camera en besloot ik met Polyvore aan de slag te gaan, om voor jullie de mooiste combinatie's samen te stellen. (gelukkig heb ik later nog wel een foto kunnen maken van het t-shirt)