Doorgaan naar hoofdcontent

DIY kleine kuikentjes


Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?
Ik kwam maar niet op een idee. Tot ik hulp ging vragen,  Lisanne kwam met het idee om kuikens te maken van een washand. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klonk echt super leuk.
 
Toen ik later bij een collega het lokaal binnen liep zag ik de washand kuikentjes staan. Ik vond ze zo lief! Dit wilde ik op de BSO doen! Zo gezegd zo gedaan, maar eerst even een voorbeeld maken. Want ik hou er ook van om te freubelen.


Benodigdheden:
 
washand (action)
wiebeloogjes (action of hobby winkel)
foam/rubber of vilt (Action)
wol (Action)
Wattenbolletjes (Kruitvat)
Hooi (dierenwinkel)
lijm
chocolade eieren


Als eerste heb je een washand, wol en watjes nodig. De watjes staan helaas niet op de foto. In de bovenste twee hoeken (links en rechts) Plaats je twee watjes. Deze bind je af met een stuk wol zodat er "hoofdjes" ontstaan.

 
Als je de wol hebt vastgemaakt krijg je twee hoofdjes zoals de foto hierboven. Nu komt het "lastige" gedeelte. Onderaan de washand zit een sierrand. Het gedeelte wat eronder zit vouw je naar binnen. Je krijgt daardoor een soort rand. Vervolgens druk je de hoofdjes naar beneden zodat de hoofdjes tussen de rand komen zoals op de foto hieronder.

 
Daarna is het tijd om te versieren. Geef de kuikentjes leuke wiebeloogjes dit kunnen gewone zijn maar ook bijvoorbeeld gekleurde ogen met wimpers om ze net wat extra te geven. Uit foam heb ik een ruit/wybertje geknipt. Deze vouw je dubbel en plak je op de washand. Door de snavel even tegen de washand aan houden hecht die zich vast. Ziet er al schattig uit toch??
 
Tip: de leerlingen lieten hun fantasie helemaal gaan met de kuikentjes. Zo waren er Maxima en Willem Alexander kuikentjes. Die hadden een mooie kroon van foam. Maar wat dacht je van een leuke strik op het hoofdje of leuke roosjes in het hooi Je kan eindeloos combineren!

 
Om het geheel af te maken kan je het aankleden met hooi en paaseieren! Zo krijg je een echt paas gevoel. Leuk voor bij je paastak of op tafel om de boel op te leuken.
 
Vieren jullie Pasen?

Liefs Anouschka 

Reacties

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Review Loreal Paris Intens roodbruin "Happy New Hair

Een van de dingen op mijn lijstje die ik nog wilde doen was mijn haar rood verven. Maar dan wel met een tint. Daarom teste ik voor jullie Loreal Paris  Preference met extra langhoudende kleur. Maar is deze haarverf fijn? en is de kleur echt wel zo goed als word vertelt? lees dan snel verder.

Uit huis gaan, waar moet je beginnen?

Als je uit huis gaat, of als je gaat samenwonen komt er heel veel bij kijken. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal aan denken? In deze rubriek komt dat allemaal aanbod. Stuk voor stuk en vraag voor vraag zodat je alles rustig even na kan lezen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments.

Naald-draad project "badcape"

Het was tijd voor iets wat ik al een tijd lang wilde maken. Een badcape! Ik heb er al vele voorbij zien komen. Dus deze keer ging ik zelf aan de slag.
Dit was de eerste keer dat mijn biasband in één keer goed ging. Want daar heb ik nog weleens moeite mee, Gelukkig ging het nu vlotter dan andere keren, en ben ik ook tevreden over het resultaat. De print van de stof doe ik de volgende keer wel anders. Nu staat de print opzij als de baby hem om heeft. Maar het staat net wat mooier om de print dan wat schuiner te doen. Dit ga ik de volgende keer zeker doen. 
Willen jullie hier een DIY van zien? Laat hij mij weten. 
Stof : kwantum Paspel: Markt Zwolle Badstof: Markt Apeldoorn