Doorgaan naar hoofdcontent

DIY kleine kuikentjes


Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?
Ik kwam maar niet op een idee. Tot ik hulp ging vragen,  Lisanne kwam met het idee om kuikens te maken van een washand. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klonk echt super leuk.
 
Toen ik later bij een collega het lokaal binnen liep zag ik de washand kuikentjes staan. Ik vond ze zo lief! Dit wilde ik op de BSO doen! Zo gezegd zo gedaan, maar eerst even een voorbeeld maken. Want ik hou er ook van om te freubelen.


Benodigdheden:
 
washand (action)
wiebeloogjes (action of hobby winkel)
foam/rubber of vilt (Action)
wol (Action)
Wattenbolletjes (Kruitvat)
Hooi (dierenwinkel)
lijm
chocolade eieren


Als eerste heb je een washand, wol en watjes nodig. De watjes staan helaas niet op de foto. In de bovenste twee hoeken (links en rechts) Plaats je twee watjes. Deze bind je af met een stuk wol zodat er "hoofdjes" ontstaan.

 
Als je de wol hebt vastgemaakt krijg je twee hoofdjes zoals de foto hierboven. Nu komt het "lastige" gedeelte. Onderaan de washand zit een sierrand. Het gedeelte wat eronder zit vouw je naar binnen. Je krijgt daardoor een soort rand. Vervolgens druk je de hoofdjes naar beneden zodat de hoofdjes tussen de rand komen zoals op de foto hieronder.

 
Daarna is het tijd om te versieren. Geef de kuikentjes leuke wiebeloogjes dit kunnen gewone zijn maar ook bijvoorbeeld gekleurde ogen met wimpers om ze net wat extra te geven. Uit foam heb ik een ruit/wybertje geknipt. Deze vouw je dubbel en plak je op de washand. Door de snavel even tegen de washand aan houden hecht die zich vast. Ziet er al schattig uit toch??
 
Tip: de leerlingen lieten hun fantasie helemaal gaan met de kuikentjes. Zo waren er Maxima en Willem Alexander kuikentjes. Die hadden een mooie kroon van foam. Maar wat dacht je van een leuke strik op het hoofdje of leuke roosjes in het hooi Je kan eindeloos combineren!

 
Om het geheel af te maken kan je het aankleden met hooi en paaseieren! Zo krijg je een echt paas gevoel. Leuk voor bij je paastak of op tafel om de boel op te leuken.
 
Vieren jullie Pasen?

Liefs Anouschka 

Reacties

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Budget, dagje genieten voor bijna niks..

Voor een dagje weg betaal je al gauw redelijk veel geld. Vaak is dat niet echt te doen. Een tijd geleden maakte ik dit nog mee, mijn vriend en ik wilde graag een weekendje weg, onze voorkeur ging uit naar een hotel aan het strand. Poeh, dat was prijzig! En wat ga je dan doen? Kijken waar de beste aanbieding is en daar heen gaan. Dat werd dus Eindhoven, hartstikke leuk!

Review Loreal Paris Intens roodbruin "Happy New Hair

Een van de dingen op mijn lijstje die ik nog wilde doen was mijn haar rood verven. Maar dan wel met een tint. Daarom teste ik voor jullie Loreal Paris  Preference met extra langhoudende kleur. Maar is deze haarverf fijn? en is de kleur echt wel zo goed als word vertelt? lees dan snel verder.

How to wear.. Vogue t-shirt

Zoals sommige van jullie misschien weten zit er deze maand een gratis t-shirt bij de Vogue. Toen ik het op een blog las, ben ik de volgende dag gelijk naar de winkel gegaan om hem te kopen. Het t-shirt en de Vogue kosten samen 5,95. Net prijsje toch? Zodra ik een nieuw kledingstuk heb haal ik mijn kledingkast overhoop en herondek ik mijn kleding. Aangezien ik even geen gebruik kan maken van de camera en besloot ik met Polyvore aan de slag te gaan, om voor jullie de mooiste combinatie's samen te stellen. (gelukkig heb ik later nog wel een foto kunnen maken van het t-shirt)