Doorgaan naar hoofdcontent

DIY kleine kuikentjes


Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?
Ik kwam maar niet op een idee. Tot ik hulp ging vragen,  Lisanne kwam met het idee om kuikens te maken van een washand. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klonk echt super leuk.
 
Toen ik later bij een collega het lokaal binnen liep zag ik de washand kuikentjes staan. Ik vond ze zo lief! Dit wilde ik op de BSO doen! Zo gezegd zo gedaan, maar eerst even een voorbeeld maken. Want ik hou er ook van om te freubelen.


Benodigdheden:
 
washand (action)
wiebeloogjes (action of hobby winkel)
foam/rubber of vilt (Action)
wol (Action)
Wattenbolletjes (Kruitvat)
Hooi (dierenwinkel)
lijm
chocolade eieren


Als eerste heb je een washand, wol en watjes nodig. De watjes staan helaas niet op de foto. In de bovenste twee hoeken (links en rechts) Plaats je twee watjes. Deze bind je af met een stuk wol zodat er "hoofdjes" ontstaan.

 
Als je de wol hebt vastgemaakt krijg je twee hoofdjes zoals de foto hierboven. Nu komt het "lastige" gedeelte. Onderaan de washand zit een sierrand. Het gedeelte wat eronder zit vouw je naar binnen. Je krijgt daardoor een soort rand. Vervolgens druk je de hoofdjes naar beneden zodat de hoofdjes tussen de rand komen zoals op de foto hieronder.

 
Daarna is het tijd om te versieren. Geef de kuikentjes leuke wiebeloogjes dit kunnen gewone zijn maar ook bijvoorbeeld gekleurde ogen met wimpers om ze net wat extra te geven. Uit foam heb ik een ruit/wybertje geknipt. Deze vouw je dubbel en plak je op de washand. Door de snavel even tegen de washand aan houden hecht die zich vast. Ziet er al schattig uit toch??
 
Tip: de leerlingen lieten hun fantasie helemaal gaan met de kuikentjes. Zo waren er Maxima en Willem Alexander kuikentjes. Die hadden een mooie kroon van foam. Maar wat dacht je van een leuke strik op het hoofdje of leuke roosjes in het hooi Je kan eindeloos combineren!

 
Om het geheel af te maken kan je het aankleden met hooi en paaseieren! Zo krijg je een echt paas gevoel. Leuk voor bij je paastak of op tafel om de boel op te leuken.
 
Vieren jullie Pasen?

Liefs Anouschka 

Reacties

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Hiep hiep hoera, 23 jaar! bloggers in het zonnetje!

Gisteren ben ik 23 jaar geworden. Het was echt een super verjaardag! Eigenlijk had ik dit gister willen posten maar door de drukte heb ik er geen tijd meer voor gehad. Ik moest zelf haasten om een leuke outfit samen te stellen! Maar dat is gelukkig tegen goedgekomen! Om mijn volgers en bezoekers in het zonnetje te zetten heb ik een idee. Want ik vind dat iedereen wel eens in het zonnetje mag staan!

Spam je blog! Want dat vind ik leuk!

Ik ben weer terug van vakantie, en ik heb er een paar lieve volgers bij. Super leuk en gezellig! En natuurlijk al jullie lieve reacties in de tijd dat ik weg was.

Review Max Lips and Eyes

Ik hou van budget make-up. Niet alleen omdat ik rustig aan wil doen met mijn geld. Maar ook omdat ik weet dat er vaak goede producten tussen kunnen zitten voor weinig geld. Zo heb ik al veel producten voor maar een paar euro gekocht, waar ik al maanden mee doe en die ik keer op keer weer kop. Deze keer kocht ik een Max Eyes and lips pencil. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel verder.