Doorgaan naar hoofdcontent

DIY, Easter jar

Dit jaar hebben wij geen paas tak in huis staan. Wat ik super jammer vond! Aangezien ik dat altijd wel erg gezellig vind. Dus toen mijn vriend nog wat paas kuikentjes had liggen ben ik gaan brainstormen om iets leuks te maken. Iedereen ken wel de "wish jarn" en een "memorie jarn". Ik heb vaak zulke DIY gezien en ik wilde er altijd al eentje maken. Maar daar heb ik nog niet echt een kans voor gehad of een gelegenheid dat, dat kon. Dus besloot ik voor Pasen een leuke "easter jarn" te maken.


benodigdheden:

Glazen potje 
schaar
kuikentjes
paas spulletjes
stro
stickers
papier
kartel scharen
leuke figuurtjes
touw
eierschaal
versierd plakband


Als eerste heb ik gras geknipt. Kijk even of je papier lang genoeg is zodat je hem helemaal rond kan leggen in je potje. Je kan zelf gras knippen, of een kartelschaar gebruiken zoals ik heb gedaan. Zorg dat je een klein stukje plakband aan de binnenkant van het gras plakt. Als je dat namelijk niet doet gaat het gras verschuiven in het potje, En dat kan nogal vervelend zijn.


Daarna kan je er stro indoen. Ik heb dit gedaan omdat ik een soort "nestje" wilde vormen voor de kuikentjes. Je kan er ook voor kiezen om het niet te doen. Denk er dan wel aan dat je iets op de ondergrond legt zodat de spulletjes die je erin gaat zetten worden verhoogd. Het zou zonde zijn als je klaar bent en je ziet er bijna niks van.


Vervolgens kan je gekleurd plakband om de dop heen doen. Ik heb plakband van de Action gebruikt. Denk eraan als je het erop plakt dat je kleine knipjes bovenin het plakband maakt. Dit voorkomt dat het gaat kreukelen. Later heb ik een eitje gebakken voor mijn vader en de eierschaal gebruikt voor de kuikentjes. Het nadeel was dat de kuikentjes verdwenen in het ei. Door stro wat kleiner te knippen en onderin de eierschaal te leggen heb ik het kuikentje kunnen verhogen. 

Als laatste kan je het nog afmaken met kleine versieringen. Ik heb bloemen stickers gebruikt zodat het leek of het gras vol bloemen staat. Aangezien ik het boven de kuikentjes een beetje kaal vond, heb ik pareltjes van de zeeman aan touw vast geknoopt en die opgehangen. Dat kan je op 2 manieren doen. Je kan er voor kiezen om ze aan de deksel te plakken of gaatjes in de deksel te boren en ze daar doorheen halen. Maar wil je wat sneller klaar zijn, dan hang je ze aan de rand en draai je de dop voorzichtig dicht. Kom je handen te kort dan zou ik even hulp vragen. Aangezien je anders uren bezig bent met alleen maar de vlinders te laten zweven.


Zodra je dit allemaal hebt gedaan ben je klaar! Als je wilt kan je nog paas eitjes toevoegen of andere versieringen. Je kan het zo leuk maken als je zelf wil!

XxX AnouschAttack

Reacties

 1. Ah wat schattig zeg! Ziet er echt heel leuk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha das wel gaaf =3 ga ik onthoude voor als ik op mezelf woon xD

  nog bedankt voor je reactie, hoor idd alleen maar goede comentaar over paradigm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is echt super leuk! vooral voor pasen inderdaad :D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire berichten van deze blog

Girlsnight in Antwerpen

Als jullie dit lezen ben ik al onderweg naar Antwerpen. Ik ga naar mijn beste vriendin, die daar al 9 maanden woont. Gelukkig heb ik haar tussendoor af en toe nog gesproken. Maar uren bijkletsen is het leukste zonder op de tijd te hoeven letten. Maar natuurlijk gaan we dat niet alleen doen. Want als wij samen wat leuks gaan doen, komt daar van alles bij kijken. Ben jij benieuwd wat? lees dan maar mee..

How to wear.. Vogue t-shirt

Zoals sommige van jullie misschien weten zit er deze maand een gratis t-shirt bij de Vogue. Toen ik het op een blog las, ben ik de volgende dag gelijk naar de winkel gegaan om hem te kopen. Het t-shirt en de Vogue kosten samen 5,95. Net prijsje toch? Zodra ik een nieuw kledingstuk heb haal ik mijn kledingkast overhoop en herondek ik mijn kleding. Aangezien ik even geen gebruik kan maken van de camera en besloot ik met Polyvore aan de slag te gaan, om voor jullie de mooiste combinatie's samen te stellen. (gelukkig heb ik later nog wel een foto kunnen maken van het t-shirt)

DIY kleine kuikentjes

Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?