Doorgaan naar hoofdcontent

DIY, Easter jar

Dit jaar hebben wij geen paas tak in huis staan. Wat ik super jammer vond! Aangezien ik dat altijd wel erg gezellig vind. Dus toen mijn vriend nog wat paas kuikentjes had liggen ben ik gaan brainstormen om iets leuks te maken. Iedereen ken wel de "wish jarn" en een "memorie jarn". Ik heb vaak zulke DIY gezien en ik wilde er altijd al eentje maken. Maar daar heb ik nog niet echt een kans voor gehad of een gelegenheid dat, dat kon. Dus besloot ik voor Pasen een leuke "easter jarn" te maken.


benodigdheden:

Glazen potje 
schaar
kuikentjes
paas spulletjes
stro
stickers
papier
kartel scharen
leuke figuurtjes
touw
eierschaal
versierd plakband


Als eerste heb ik gras geknipt. Kijk even of je papier lang genoeg is zodat je hem helemaal rond kan leggen in je potje. Je kan zelf gras knippen, of een kartelschaar gebruiken zoals ik heb gedaan. Zorg dat je een klein stukje plakband aan de binnenkant van het gras plakt. Als je dat namelijk niet doet gaat het gras verschuiven in het potje, En dat kan nogal vervelend zijn.


Daarna kan je er stro indoen. Ik heb dit gedaan omdat ik een soort "nestje" wilde vormen voor de kuikentjes. Je kan er ook voor kiezen om het niet te doen. Denk er dan wel aan dat je iets op de ondergrond legt zodat de spulletjes die je erin gaat zetten worden verhoogd. Het zou zonde zijn als je klaar bent en je ziet er bijna niks van.


Vervolgens kan je gekleurd plakband om de dop heen doen. Ik heb plakband van de Action gebruikt. Denk eraan als je het erop plakt dat je kleine knipjes bovenin het plakband maakt. Dit voorkomt dat het gaat kreukelen. Later heb ik een eitje gebakken voor mijn vader en de eierschaal gebruikt voor de kuikentjes. Het nadeel was dat de kuikentjes verdwenen in het ei. Door stro wat kleiner te knippen en onderin de eierschaal te leggen heb ik het kuikentje kunnen verhogen. 

Als laatste kan je het nog afmaken met kleine versieringen. Ik heb bloemen stickers gebruikt zodat het leek of het gras vol bloemen staat. Aangezien ik het boven de kuikentjes een beetje kaal vond, heb ik pareltjes van de zeeman aan touw vast geknoopt en die opgehangen. Dat kan je op 2 manieren doen. Je kan er voor kiezen om ze aan de deksel te plakken of gaatjes in de deksel te boren en ze daar doorheen halen. Maar wil je wat sneller klaar zijn, dan hang je ze aan de rand en draai je de dop voorzichtig dicht. Kom je handen te kort dan zou ik even hulp vragen. Aangezien je anders uren bezig bent met alleen maar de vlinders te laten zweven.


Zodra je dit allemaal hebt gedaan ben je klaar! Als je wilt kan je nog paas eitjes toevoegen of andere versieringen. Je kan het zo leuk maken als je zelf wil!

XxX AnouschAttack

Reacties

 1. Ah wat schattig zeg! Ziet er echt heel leuk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha das wel gaaf =3 ga ik onthoude voor als ik op mezelf woon xD

  nog bedankt voor je reactie, hoor idd alleen maar goede comentaar over paradigm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is echt super leuk! vooral voor pasen inderdaad :D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Als alle dromen uit zouden komen..

Ik vraag het mij weleens af. wat zou er gebeuren als iedereen zijn droom uit zou komen? Die kleine danseres die later schittert op het podium. Iedereen die muzikaal is beroemd word en kan leven van zijn/haar muziek. Elke kapster een baan vind en elke juf elke dag weer een klas vol leerlingen heeft.

Uit huis gaan, waar moet je beginnen?

Als je uit huis gaat, of als je gaat samenwonen komt er heel veel bij kijken. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal aan denken? In deze rubriek komt dat allemaal aanbod. Stuk voor stuk en vraag voor vraag zodat je alles rustig even na kan lezen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments.

Naald-draad project "badcape"

Het was tijd voor iets wat ik al een tijd lang wilde maken. Een badcape! Ik heb er al vele voorbij zien komen. Dus deze keer ging ik zelf aan de slag.
Dit was de eerste keer dat mijn biasband in één keer goed ging. Want daar heb ik nog weleens moeite mee, Gelukkig ging het nu vlotter dan andere keren, en ben ik ook tevreden over het resultaat. De print van de stof doe ik de volgende keer wel anders. Nu staat de print opzij als de baby hem om heeft. Maar het staat net wat mooier om de print dan wat schuiner te doen. Dit ga ik de volgende keer zeker doen. 
Willen jullie hier een DIY van zien? Laat hij mij weten. 
Stof : kwantum Paspel: Markt Zwolle Badstof: Markt Apeldoorn