Doorgaan naar hoofdcontent

Happychallenge week 1; Wat zijn jouw waarden?


De happychallenge is een initiatief van Lisanne, Kelly en Marieke. Deze challenge duurt 10 weken en elke week komt er een opdracht waar je aan mee kan bloggen. Maar waar draait het nou bij deze challenge om? Deze challenge laat je stil staan en genieten van dingen. Dingen die je gelukkig maken.  Het laat je nadenken over dingen in je leven waarvaan je niet beseft dat je ze hebt. Kortom, en challenge waarbij je opzoek gaat naar geluk, en een momentje stil staat. Om te beseffen hoe mooi het leven kan zijn. 

Bij de Challenge van week 1 draait het erom dat je je waarden vind. Welke waarden geven jou houvast en welke waarden heb je misschien al heel je leven zonder dat je  het beseft?

Positiviteit

Dit is iets wat ik altijd al in mij heb gehad (nu ik er verder over nadenk) "vroeger" op school als vriendinnen het niet meer zagen zitten probeerde ik altijd hun positieve kant naar boven te halen of die te laten inzien. Zelf ben ik ook positief ingesteld. Zo zie ik het liefste het glas altijd half vol i.p.v leeg. Dit doe ik door bepaalde situaties van verschillende kanten te bekijken. Zo krijg je soms anderen inzichten en kan een benarde of een vervelende situatie je uiteindelijk toch iets positiefs brengen. Zo heb ik moeten stoppen met de Pabo, iets wat mij veel pijn heeft gedaan en waar ik veel moeite mee heb gehad. Maar het heeft mij iets positiefs gebracht. Toen ik moest stoppen bij de Pabo ben ik gaan solliciteren. Daardoor werk ik nu op een BSO met een geweldig team, en elke dag heb ik het weer naar mijn zin. Als ik de Pabo had afgemaakt had ik al deze mooie momenten die ik op mijn werk heb meegemaakt moeten missen. Dus uiteindelijk heeft het mij iets positiefs gebracht. Iets waar ik van hou en waar mijn hart ligt. 


Creativiteit

Ik hou ervan om creatief bezig te zijn. Dit doe ik op mijn werk maar ook in het dagelijkse leven. Soms is een creatieve oplossing voor mij "geruststellend" als ik ergens niet goed mee om weet te gaan probeer ik een creatieve oplossing te vinden. Zodat ik er toch mee om leer te gaan, maar dan op een creatieve manier. Zodat het voor mij minder zwaar/belemmerend word. Dit doe ik al lange tijd en kan soms ook een valkuil zijn. Maar als het dan op een positieve manier uitpakt, maakt het mij oprecht gelukkig. Ik moet er wel op letten dat niet voor alles een "creatieve" oplossing bestaat en ik bepaalde dingen in de ogen moet kijken en bepaalde angsten moet aangaan. 


Oprechtheid

Mensen kunnen oprecht zijn of oprecht doen. Een wereld van verschil. Ik vind het belangrijk om eerlijk en oprecht te zijn. oprechtheid kan op verschillende manieren terugkomen. Zoals interesse in iemand (hoe was je weekend?) maar ook oprechte blijheid voor een ander (gefeliciteerd met je nieuwe baan) vind ik iets moois. Zo probeer ik oprecht zijn. Soms gaat dat vanzelf, soms niet en ik kan er zeker nog in groeien. Maar soms brengt dat iets moois. Elke dag leer je weer wat bij. 

Wat zijn jullie waarden? En doen jullie mee aan de Happychallenge

bron foto: 1, 2, 3

Reacties

 1. Mooi blogje :) Ik heb inderdaad ook meegedaan, vind het een mooi project. Mijn stukje kun je hier terugvinden, mocht je het leuk vinden om dat te lezen: http://sylviakuijsten.com/2014/01/17/happy-challenge-wat-zijn-jouw-waarden/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe ook mee aan de Happychallenge. Ik vind het tot hier toe een erg fijne challenge. Je leert jezelf ontdekken, maar ook vele anderen, zoals jou bijvoorbeeld. Erg mooie waarden heb je opgenoemd :) Super dat je zo positief kan zijn trouwens, ik ben hier een stuk minder goed in...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geschreven. Ik doe ook mee met Happy Challenge. http://chriskrastdoorblogland.blogspot.nl/2014/01/happy-challenge-wat-zijn-jouw-waarden.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geschreven, ik vind het leuk om te zien dat iedereen toch een ander lijstje opstelt. Ik do eook mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor!

  PS: Doe jij al mee aan mijn winactie? :)
  http://www.tessevea.nl/2014/01/winactie-2x-new-black-original-ombre.html
  http://www.tessevea.nl/2014/01/winactie-2-ce-musthaves-spikes.html

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire berichten van deze blog

Girlsnight in Antwerpen

Als jullie dit lezen ben ik al onderweg naar Antwerpen. Ik ga naar mijn beste vriendin, die daar al 9 maanden woont. Gelukkig heb ik haar tussendoor af en toe nog gesproken. Maar uren bijkletsen is het leukste zonder op de tijd te hoeven letten. Maar natuurlijk gaan we dat niet alleen doen. Want als wij samen wat leuks gaan doen, komt daar van alles bij kijken. Ben jij benieuwd wat? lees dan maar mee..

How to wear.. Vogue t-shirt

Zoals sommige van jullie misschien weten zit er deze maand een gratis t-shirt bij de Vogue. Toen ik het op een blog las, ben ik de volgende dag gelijk naar de winkel gegaan om hem te kopen. Het t-shirt en de Vogue kosten samen 5,95. Net prijsje toch? Zodra ik een nieuw kledingstuk heb haal ik mijn kledingkast overhoop en herondek ik mijn kleding. Aangezien ik even geen gebruik kan maken van de camera en besloot ik met Polyvore aan de slag te gaan, om voor jullie de mooiste combinatie's samen te stellen. (gelukkig heb ik later nog wel een foto kunnen maken van het t-shirt)

DIY kleine kuikentjes

Een tijd geleden zat ik met mijn handen in het haar. Wat  moest ik voor activiteit bedenken voor de BSO? Elke week kan ik wel iets bedenken of schiet mij iets te binnen als ik op de fiets naar het werk ga. Maar deze keer?