Doorgaan naar hoofdcontent

Happychallenge week 1; Wat zijn jouw waarden?


De happychallenge is een initiatief van Lisanne, Kelly en Marieke. Deze challenge duurt 10 weken en elke week komt er een opdracht waar je aan mee kan bloggen. Maar waar draait het nou bij deze challenge om? Deze challenge laat je stil staan en genieten van dingen. Dingen die je gelukkig maken.  Het laat je nadenken over dingen in je leven waarvaan je niet beseft dat je ze hebt. Kortom, en challenge waarbij je opzoek gaat naar geluk, en een momentje stil staat. Om te beseffen hoe mooi het leven kan zijn. 

Bij de Challenge van week 1 draait het erom dat je je waarden vind. Welke waarden geven jou houvast en welke waarden heb je misschien al heel je leven zonder dat je  het beseft?

Positiviteit

Dit is iets wat ik altijd al in mij heb gehad (nu ik er verder over nadenk) "vroeger" op school als vriendinnen het niet meer zagen zitten probeerde ik altijd hun positieve kant naar boven te halen of die te laten inzien. Zelf ben ik ook positief ingesteld. Zo zie ik het liefste het glas altijd half vol i.p.v leeg. Dit doe ik door bepaalde situaties van verschillende kanten te bekijken. Zo krijg je soms anderen inzichten en kan een benarde of een vervelende situatie je uiteindelijk toch iets positiefs brengen. Zo heb ik moeten stoppen met de Pabo, iets wat mij veel pijn heeft gedaan en waar ik veel moeite mee heb gehad. Maar het heeft mij iets positiefs gebracht. Toen ik moest stoppen bij de Pabo ben ik gaan solliciteren. Daardoor werk ik nu op een BSO met een geweldig team, en elke dag heb ik het weer naar mijn zin. Als ik de Pabo had afgemaakt had ik al deze mooie momenten die ik op mijn werk heb meegemaakt moeten missen. Dus uiteindelijk heeft het mij iets positiefs gebracht. Iets waar ik van hou en waar mijn hart ligt. 


Creativiteit

Ik hou ervan om creatief bezig te zijn. Dit doe ik op mijn werk maar ook in het dagelijkse leven. Soms is een creatieve oplossing voor mij "geruststellend" als ik ergens niet goed mee om weet te gaan probeer ik een creatieve oplossing te vinden. Zodat ik er toch mee om leer te gaan, maar dan op een creatieve manier. Zodat het voor mij minder zwaar/belemmerend word. Dit doe ik al lange tijd en kan soms ook een valkuil zijn. Maar als het dan op een positieve manier uitpakt, maakt het mij oprecht gelukkig. Ik moet er wel op letten dat niet voor alles een "creatieve" oplossing bestaat en ik bepaalde dingen in de ogen moet kijken en bepaalde angsten moet aangaan. 


Oprechtheid

Mensen kunnen oprecht zijn of oprecht doen. Een wereld van verschil. Ik vind het belangrijk om eerlijk en oprecht te zijn. oprechtheid kan op verschillende manieren terugkomen. Zoals interesse in iemand (hoe was je weekend?) maar ook oprechte blijheid voor een ander (gefeliciteerd met je nieuwe baan) vind ik iets moois. Zo probeer ik oprecht zijn. Soms gaat dat vanzelf, soms niet en ik kan er zeker nog in groeien. Maar soms brengt dat iets moois. Elke dag leer je weer wat bij. 

Wat zijn jullie waarden? En doen jullie mee aan de Happychallenge

bron foto: 1, 2, 3

Reacties

 1. Mooi blogje :) Ik heb inderdaad ook meegedaan, vind het een mooi project. Mijn stukje kun je hier terugvinden, mocht je het leuk vinden om dat te lezen: http://sylviakuijsten.com/2014/01/17/happy-challenge-wat-zijn-jouw-waarden/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe ook mee aan de Happychallenge. Ik vind het tot hier toe een erg fijne challenge. Je leert jezelf ontdekken, maar ook vele anderen, zoals jou bijvoorbeeld. Erg mooie waarden heb je opgenoemd :) Super dat je zo positief kan zijn trouwens, ik ben hier een stuk minder goed in...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geschreven. Ik doe ook mee met Happy Challenge. http://chriskrastdoorblogland.blogspot.nl/2014/01/happy-challenge-wat-zijn-jouw-waarden.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geschreven, ik vind het leuk om te zien dat iedereen toch een ander lijstje opstelt. Ik do eook mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor!

  PS: Doe jij al mee aan mijn winactie? :)
  http://www.tessevea.nl/2014/01/winactie-2x-new-black-original-ombre.html
  http://www.tessevea.nl/2014/01/winactie-2-ce-musthaves-spikes.html

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

bedankt voor je berichtje <3!

Populaire posts van deze blog

Review Loreal Paris Intens roodbruin "Happy New Hair

Een van de dingen op mijn lijstje die ik nog wilde doen was mijn haar rood verven. Maar dan wel met een tint. Daarom teste ik voor jullie Loreal Paris  Preference met extra langhoudende kleur. Maar is deze haarverf fijn? en is de kleur echt wel zo goed als word vertelt? lees dan snel verder.

Uit huis gaan, waar moet je beginnen?

Als je uit huis gaat, of als je gaat samenwonen komt er heel veel bij kijken. Waar moet je beginnen? En waar moet je allemaal aan denken? In deze rubriek komt dat allemaal aanbod. Stuk voor stuk en vraag voor vraag zodat je alles rustig even na kan lezen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments.

Naald-draad project "badcape"

Het was tijd voor iets wat ik al een tijd lang wilde maken. Een badcape! Ik heb er al vele voorbij zien komen. Dus deze keer ging ik zelf aan de slag.
Dit was de eerste keer dat mijn biasband in één keer goed ging. Want daar heb ik nog weleens moeite mee, Gelukkig ging het nu vlotter dan andere keren, en ben ik ook tevreden over het resultaat. De print van de stof doe ik de volgende keer wel anders. Nu staat de print opzij als de baby hem om heeft. Maar het staat net wat mooier om de print dan wat schuiner te doen. Dit ga ik de volgende keer zeker doen. 
Willen jullie hier een DIY van zien? Laat hij mij weten. 
Stof : kwantum Paspel: Markt Zwolle Badstof: Markt Apeldoorn